Sant Joan, sort per tot l’any

La Grossa de Sant Joan

La Revetlla de Sant Joan, coneguda també com la Nit de les Bruixes o la Nit del Foc, és una festa de tradició popular celebrada als Països Catalans. Aquesta nit màgica, recorda a les antigues festes que es feien en honor al Sol, un culte a l’allargament del dia gràcies al solstici d’estiu.

Així mateix, és una celebració que engloba àmbits diversos. Per exemple, pel que fa a la gastronomia és típica la coca de Sant Joan, la coca de recapte o la coca de llardons. Seguidament, parlant estrictament del folklore, es fan danses tradicionals i balls com la sardana, o també cants com les corrandes. A més a més, és una festivitat que agrupa els membres d’una mateixa societat i cultura, tot fent sopars populars, fogueres, focs artificials…

Segur que esteu pensant que en altres tradicions sempre hi ha rituals que porten bona sort. Però, que durant la Nit de Sant Joan no n’hi ha cap?

Doncs sí que n’hi ha. Hi ha rituals que si realitzes durant aquesta nit, pots fer arribar la sort. Una de les creences diu que si durant la Nit de Sant Joan, vas a veure com surt el sol i fins i tot el mires a través d’un mocador de seda doblegat fins a set vegades tindràs sort. També, existeix un ritual que remunta molts anys enrere, i que creu que si et banyes al mar o en algun gorg a mitjanit es conserva la salut i el bon estat de la pell. Per aquesta raó, existeix una dita que diu: “Bany de Sant Joan, salut per a tot l’any!”. Fins i tot, diuen que si et poses d’esquena al mar i mires cap a la Lluna, atrauràs la bona sort.

Després del gran pla que estàs preparant per Sant Joan i les bones idees que t’hem donat per atraure la bona sort, encara no tens cap bitllet de la Grossa de Sant Joan? 

Recorda que com deia Virgili (70 a.C – 19 a.C.), un poeta de l’antiga Roma, i com bé va esmentar a l’Eneida (capítol X, pàg.284): “Audentes fortuna iuvat”. És a dir, la fortuna somriu als audaços.

I a la Grossa de Campdorà, fa temps que tenim èxit i la sort de costat. Més de 12 milions d’euros repartits ens avalen. Per tant, arrisca’t i vine a comprar el teu bitllet al restaurant de Can Barceló o a la nostra web. 

 

Si veus aquesta publicació no passis!! Un clic que et pot canviar la vida!! Premi de 3.000.000€ per aquest pròxim 24 de juny.

Compra el teu bitllet de la Grossa de Sant Joan 
També podeu comprar el vostre bitllet de La Grossa de Sant Joan al Restaurant Can Barceló.
(Carretera Palamós s/n – 17461 Campdorà (Girona)) Tel. 972 218 995. Horari de 8h a 17h.

1r premi de la Grossa 2017, venut aquí (valorat en 8 milions d’euros)
2n premi de la Grossa 2016, venut aquí (valorat en 3 milions d’euros)

keyboard_arrow_up
Enviar
Hola!
En que et podem ajudar?