Els premis de loteria no tributaran fins a 10.000€

Els premis de loteria de la Grossa menors a 10.000 € no tributaran en la declaració de la renda. A més, aquesta quantia s’ampliarà a 40.000 euros, progressivament, en dos anys.

Com rematada final a la campanya, els pressupostos generals de l’Estat 2018 ens porten una bona notícia: l’increment del mínim exempt de gravamen en premis de loteries. O el que és el mateix, si el teu premi és inferior o igual a 10.000 € no has de declarar-ho.

T’ho expliquem més detalladament a continuació.

Declaració premi loteria
Per si de cas resultes ser l’afortunat guanyador d’algun dels sortejos, volem donar-te alguns consells perquè estiguis preparat i sàpigues quina quantitat del premi et pertany:

Només es tributa per la part del premi que sigui superior a 10.000 €. El mínim exempt s’aplica de forma independent respecte de cada dècim, fracció o cupó de loteria o aposta premiada, si el preu d’aquestes és superior a 0,50 € (com succeeix en la major part de productes de loteria).
Si resulta guanyador de diversos premis que acumulats superessin els 10.000 €. No hauria de tributar res si cap arriba, per si sol, a aquesta quantitat. Retenció del 20%: S’aplica un gravamen especial del 20% sobre la quantitat que superi els 10.000 €

Qui calcula i practica la retenció del gravamen ?:

Aquest càlcul el realitza l’entitat bancària pagadora, qui abona el premi net un cop practicada la retenció. La Grossa de Campdorà , s’encarrega de dur a terme aquesta gestió amb la màxima seguretat, despreocupant l’afortunat guanyador, o guanyadors en el cas d’apostes en grup, que rebran cadascun l’import net del seu premi directament en el seu compte d’usuari sense cap preocupació.

Com es reparteix la retenció ?:

En el cas de premis compartits s’ha de distribuir la quantia entre tots els beneficiaris en proporció al seu percentatge de participació. Qui procedeixi al repartiment del premi que figuri com a beneficiari únic o gestor de cobrament per haver-ho manifestat així en el moment del cobrament del premi, haurà d’estar en condicions d’acreditar davant l’Administració Tributària que el premi ha estat repartit als titulars de participacions de la Grossa.

Essent per tant necessària la identificació de cada guanyador, així com del seu percentatge de participació. Si jugues amb La Grossa de Campdorà, d’això ens encarreguem nosaltres.
No hi ha més que pagar: Un cop cobrat el premi net no cal presentar cap altra autoliquidació.
Els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018, aprovats el passat 28 de juny, inclouen un augment de l’import mínim exempt de tributació fins als 10.000 € per als premis de gairebé tots els sortejos de loteria que tinguin lloc després de la publicació de la reforma i durant el resta de 2018.
Però les bones notícies no acaben aquí, ja que aquest import mínim augmentarà a 20.000 € i 40.000 € per als exercicis de 2019 i 2020, respectivament.
Ja tenim un motiu més per no deixar escapar la Grossa de Cap d’Any 2018 !

Compra el teu bitllet de la Grossa a www.lagrosscatalana.com

keyboard_arrow_up
Enviar
Hola!
En que et podem ajudar?