Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils. Política de privacitat
Diferents loteries de Nadal d’arreu del món
Diferents loteries de Nadal d’arreu del món. El Sorteig de de la Grossa de Cap d’any és tota una institució a Cataluña. Però, com viuen la loteria de Nadal a d’altres països? Us convidem a fer un viatge per veure com són les diferents loteries de Nadal del món. Tot i que ja us avisem: cap d’aquests sortejos son comparables amb la nostra entranyable Grossa de Cap d’Any!
Portugal, compta amb un sorteig encara amb poca tradició
Al país veí, el sorteig nadalenc es diu Lotaria do Natal i se celebra el 23 de desembre. La loteria de Nadal a Portugal és bastant més recent que La Grossa, ja que té uns 50 anys, i l’organitza la Santa Casa de Missericordia. Es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que té el monopoli dels jocs d’atzar a Portugal. Els dècims de la Lotaria do Natal són més econòmics, només costen 15 euros, però el premi màxim que pots guanyar són 250.000 euros. Tot i que el sorteig es retransmet per televisió, no crea l’expectació d’aquí.
Itàlia s’enganxa al televisor per Nadal
A Itàlia el sorteig de Nadal se celebra el 6 de gener i es diu Lotteria Itàlia. Abans es feia per Cap d’Any i es deia Lotteria del Capodanno, però el van moure al dia de Reis que també és festiu allà. Cada dècim de la loteria de Nadal a Itàlia costa 5 euros i el guanyador del primer premi es porta 5 milions. Per això no sorprèn que generi una gran expectació al país que més gasta en loteria. El sorteig forma part d’un programa de televisió especial que tanca les festes nadalenques i en el qual participen molts famosos.
Francia ofereix un dels “Gordos” més suculents
A França portaven temps celebrant un sorteig de Nadal anomenat Noël, que no tenia molt èxit. De manera que en 2017 van decidir donar-li una volta i van posar en marxa el Grand Lotus de Nöel. A la loteria de Nadal a França apostes a una combinació de nombres, com en l’Euromilions o la Primitiva, i un únic encertant pot dur 20 milions d’euros. Si bé el sorteig es dóna per televisió a l’hora de màxima audiència, res a veure amb els nostres nens de Sant Ildefons: tot just dura tres minuts i el realitzen els dos presentadors.
Alemanya té el sorteig de Nadal més jove
A Alemanya no comptaven amb un sorteig de Nadal pròpiament dit, així que l’any passat van posar en marxa la impronunciable Deutsche Weihnachtslotterie (loteria alemanya de Nadal) que se celebra el 26 de desembre i costa 20 euros cada dècim. El guanyador de la loteria de Nadal a Alemanya ha d’encertar els 5 números del primer premi per emportar-se els 300.000 euros. Igual que passa a Portugal, el sorteig el porta a terme una entitat benèfica.
Regne Unit: no hi ha sorteig nadalenc, però es juga més
Curiosament, tot i ser un país molt aficionat a les apostes i els jocs d’atzar, no hi ha una loteria de Nadal al Regne Unit. No obstant això, quan s’acosten les festes, els premis de les loteries d’aquest país s’incrementen i també s’emeten anuncis especials per animar els britànics a provar sort. Estats Units, el país dels grans premis La loteria dels Estats Units és famosa per repartir els majors premis del món: fins a 240 milions d’euros de pot s’ha arribat a portar un únic encertant dels jocs més populars com el Mega Millions i el Powerball. No obstant això, no existeix una loteria de Nadal a Estats Units com a tal. De fet, ni tan sols tots els habitants del país poden jugar a la loteria: està prohibit per llei en estats com Nevada, Mississippi, Utah, Alabama i Alaska.
Rússia reparteix diners, apartaments i cotxes
A Rússia el sorteig de Nadal se celebra l’1 de gener i es retransmet per televisió. Tot i que no és un país amb una gran tradició lotera, ja que prefereixen altres tipus de jocs d’atzar, la loteria de Nadal a Rússia s’està tornant cada vegada més popular entre els aficionats del país de Putin. A més dels 15 milions d’euros que es reparteixen en premis, els guanyadors també es poden portar altres regals com apartaments o cotxes. Tot un espectacle !.
Argentina celebra el segon Gros més antic
Els sortejos nadalencs sí que són una tradició en molts països llatinoamericans. El més antic és el de l’Argentina, que també es diu Grossa de Nadal i se celebra ni més ni menys que des de 1893. El guanyador del primer premi de la loteria de Nadal a l’Argentina es porta 35 milions de pesos (prop d’un milió i mig de euros). És molt habitual comprar els dècims del sorteig fent un fons comú amb els amics i familiars, que s’anomena “vaqueta”.
Com heu pogut veure en aquest repàs de les diferents loteries de Nadal al món, no hi ha un sorteig de Nadal comparable a la nostra Grossa en popularitat i expectació. Així que no cal anar a buscar fora, compra la teva loteria aquí i prepara’t per viure tota l’emoció del millor sorteig nadalenc del món.